Gold's Gym EpiCenter - Charlotte, NC

⇔ Gold’s Gym Club of the Year – 2013 ⇔

 

Gold’s Gym EpiCenter in Charlotte, NC was custom designed, built, and installed by our team at Creative Surfaces.  Working closely with the customer and owner Dusty Mason of Gold’s Gym EpiCenter we took his ideas…..created conceptual designs and built a finished product that all of us are excited about.

“We worked with Joan Gebhart and the team at  Creative Surfaces on the design and finishes for the EpiCentre front desk and retail areas.  Creative Surfaces is a Gold’s Gym preferred vendor.   From the design team to the installation team we couldn’t be happier with the finished product they produced for our gym.   Our project was completed within our timeframe and budget and we are absolutely thrilled with the end result.  Joan was fantastic to work with!  She  and her team are true professionals.  This being our second project in the last year with Creative, I knew that we were in great hands.  Joan’s creativeness, expertise, and attention to detail, allowed me to totally rely on her decisions and let me focus on other areas of our getting this club up and running.  That’s how much trust we have in her and her team”.   says Dusty Mason, President Gold’s Gym EpiCenter, Charlotte NC

 

The Project

There were many components of this gym.  From the reception desk to the locker rooms – we kept consistency throughout the project with design and materials.  For all of the fitness center custom millwork including desks, cabinets and lockers, we used a combination of three Formica colors (Earthen Warp, Cafe Weft, and Chocolate Warp) and one color from Nevamar plastic laminates.  Cambria quartz Snowdon White was used on all desks and cabinet tops, while Cambrian Black was utilized on the wet and dry vanities in the locker rooms.  All of the doors and drawers within the cabinets are equipped with locks.

The silhouette logo signage in the lobby area has a Formica Ebony back panel and Chemetal brushed aluminum toekick.  The weightlifter is 1″ black PVC backer with Chemetal brushed aluminum applied to the backer on-site.  Three spotlights provide lighting for the silhouette.  The logo on back of reception desk is backlit clear Lexan with white LEDs.  Translucent blue vinyl was applied to backside of Lexan.  The letters are brushed aluminum vinyl applied to front face of 1″ silver Jewel.

Completion

Check out our finished product…